У суботу, 26 серпня 2023 року, в українському кафе обміну «Друзі»відбувся заклад «Виконання літнього домашнього завдання » для дітейевакуйованих з України .

іншіукраїнська

У суботу, 26 серпня 2023 року, в українському кафе обміну «Друзі»
відбувся заклад «Виконання літнього домашнього завдання » для дітей евакуйованих з України .
У цьому заході взяли участь студенти з Університету міста Йокогама,як волонтери. Всі разом працювали над домашніми завданнями літніх канікул, які принесли діти.
Для батьків , які не розуміють японської мови , часто важко впоратися з домашніми завданнями. Бо його потрібно підписува ти японською мовою.Наприклад, як щоденники з малюнками та прописувати кандзі.Завдяки допомозі волонтерів,батьки змогли записати щоденники за кожен день та прописати кандзі.Сподіваємося,що це допомогло їм
відчути полегшення.На уроці малювання, від Альони, діти малювали малюнки на тему «спогади про літні канікули».Окрім використання пензликів, діти із задоволенням користу валися власними ідеями, такими як використаня серветок і малювання водою після миття пензликів .Мами дітей, які брали участь, сказали: «Нарешіті я змогла розслабитися та мала час для спілкування з іншими батьками ». Один із волонтерів прокоментував: «Спочатку я хвилювався, чи вийде в мене порозумітися. Але був щасливий, що зміг допомогти дітям ».
Сподіваємося, що цей день стане одним із спогадів про літні канікули для всіх, хто брав участь.Відео про 26 серпня (субота) транслювали в новинах ТВК( kanagawa television).Подивитися можна до 1 вересня за лінком нижче.

https://news.yahoo.co.jp/articles/8f90049386f1df015ead2eea5d46ab68a9409bdb